Debatindlæg, Nordjyske Stiftstidende, 6.3.2012

Forslag velkomne

Af Carsten Hansen, minister for by, bolig og landdistrikter
Folketingsmedlem Preben Bang Henriksen (V) har (2.3) travlt med at kritisere, at ni danskere, der har holdninger til og erfaringer med livet på landet, har sagt ja til at deltage i en ny visionsgruppe, der skal sparke gang i en bred debat om landdistrikternes udfordringer.

Det er ærgerligt og egentlig også uforståeligt, at Henriksen åbenbart er uenig i, at der er behov for at få en bred og folkelig debat om vores landdistrikters fremtid. Jeg havde ellers håbet på, at Venstre var på vej ud af hængekøjen og gerne ville bidrage til at få sat vores landdistrikter på det politiske Danmarkskort. For efter 10 år i regering, hvor Venstre oftest undlod at lytte til landdistrikternes beboere, har partiet jo om nogen noget at skulle revanchere.

En del af Henriksens kritik beror da også på misforståelser. Visionsgruppen må selvfølgelig hjertens gerne komme med konkrete forslag til, hvordan landdistrikterne i fremtiden kan være attraktive steder at bo. Men jeg vil ikke forpligte visionsgruppen til at aflevere et langt idekatalog til ministeriet.
 
Det vil ikke være fair over for medlemmerne, der alle er travle og engagerede mennesker, men alligevel har sagt ja til at investere tid og kræfter på at arbejde seriøst med landdistrikternes udfordringer. Og vel og mærke uden at i få en krone for deres arbejde visionsgruppen. 
Men alle input er naturligvis mere end velkomne. Også konstruktive forslag fra Preben Bang Henriksen.